اتحاد سعودی ـ صهیونی
تألیف: سجاد مرادي کلارده
مؤسسه مطالعات اندیشهسازان نور
۱۸۵ ص
نوبت چاپ: اول ـ بهار ۱۳۹۷
موضوع: عربستان سعودي -روابط خارجي ـ اسرائيل -سياست و حکومت – قرن ۲۱م.
قیمت: ۲۰۰/۰۰۰ ریال
معرفی کتاب
کتاب اتحاد سعودی صهیونی نوشته سجاد مرادی کلارده یکی از کتابهای نشر اندیشهسازان نور است که به مسئلهی رابطه عربستان سعودی با صهیونیسم و حوادث و اتفاقات با محوریت این موضوع میپردازد. این کتاب برای پژوهشگرانی است که در زمینه علوم سیاسی و مسائل بینالملل فعالیت میکنند. بعضی از کتابهای این مجموعه به خوانندگان کمک میکند با شناخت تاریخ پرشکوه اسلام و بررسی آن با شرایط زمانهی امروز بتوانند بینشی روشنتر از اوضاع زمانه داشته باشند. درباره کتاب اتحاد سعودی صهیونی موسسه مطالعات راهبردی اندیشهسازان نور از سال ۱۳۹۶ تا امروز، فعالیت خود را در زمینههای مختلف آغاز کرده است. تحلیل تحولات منطقه و جهان، آیندهپژوهی و تدوین و اجرای پژوهش های راهبردی و کلان از مهمترین حوزه های فعالیت این موسسه تا کنون بوده است. حاصل این فعالیت، تولید بیش از ۱۰۰۰ مقاله و کتاب پژوهشی است. کتاب اتحاد سعودی صهیونی یکی از آثار تخصصی این مجموعه است که به خواننده کمک میکند درک عمیقتری از مسائل سیاسی بینالملل داشته باشد. خواندن کتاب اتحاد سعودی صهیونی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم این کتاب را به علاقهمندان و پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
سخن ناشر
طی سالهای اخیر، روند تحولات منطقهای و بینالمللی در غرب آسیا از چنان شتاب و عمقی برخوردار بوده است که برای بررسی همه ابعاد و جوانب مختلف آن، باید مجموعهای از متغیرها و مؤلفههای اثرگذار در هر یک از تحولات اعم از زمینههای تاریخی، موقعیت جغرافیایی، وضعیت اقتصادی و از همه مهمتر بازیگران سیاسی دخیل را مورد ارزیابی قرار داد. بررسی و واکاوی دقیق و موشکافانه تحولات جهان اسلام به خصوص منطقه غرب آسیا از دو جهت حائز اهمیت است:
نخست آنکه، موقعیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بطن تحولات منطقه به عنوان یک بازیگر اثرگذار و اثرپذیر ایجاب میکند که این تحولات تحت یک نگاه کارشناسانه و دقیق مورد بررسی قرار گرفته و هرگونه ارتباط آنها با منافع و امنیت ایران در صحنههای مختلف مورد توجه قرار گیرد.
دوم آنکه، تولید علم و نگاه بومی به تحولات منطقه فارغ از تحلیلها و گزارشهای گوناگون و بعضاً جهتداری که از آن سوی مرزها و از طریق رسانههای مختلف و اندیشکدههای غربی و عربی در دسترس دانشجویان، اساتید و سایر علاقمندان حوزههای سیاسی و دیپلماتیک قرار میگیرد، میتواند در ایجاد یک نگاه و رویکرد متفاوت به سیر تحولات جاری در عرصههای منطقهای و بینالمللی، مفید و مؤثر باشد.
در حال حاضر، اگرچه با وقوع هر تحول یا بحرانی، تحلیلهای مختلف در قالب یادداشت، گزارش و ترجمه در سایتها، خبرگزاریها و نشریههای مختلف انتشار مییابد که هر یک از دریچهای خاص به تحلیل و بررسی موضوعات میپردازند، اما به نظر میرسد برای بررسی عمیق هر کدام از تحولات باید یک نگاه دقیقتر و کارشناسیتر به موضوعات داشت تا بتوانند فراتر از نگاه تحولمحور به رویدادها، روند تحولات را با نگاهی عمیقتر و وسیعتر مورد واکاوی قرار دهند. تحقق این مسئله نیازمند بهرهگیری از کارشناسان مجرب و ارائه تحلیلهای کارشناسی و تخصصی در حوزههای مختلف سیاسی، منطقهای و بینالملل است. بدون شک کتاب بهترین ابزاری است که میتواند نتایج پژوهش کارشناسان و متخصصان را در معرض دید علاقهمندان بگذارد.
«مؤسسه مطالعات راهبردی اندیشهسازان نور» با توجه به رسالت و اهداف خود، نسبت به تالیف و انتشار کتابهای مختلف که حاصل مطالعات و پژوهشهای بومی و تخصصی است، مبادرت ورزیده و تلاش دارد از این طریق، در راستای آگاهیبخشی جهت درک عمیق از تحولات جهان اسلام و منطقه غرب آسیا گام بردارد. امید است که تجربه مطالعاتی این موسسه به موازات بهرهگیری از کارشناسان برجسته بتواند زمینههای مطالعات عمیق تحولات جهان اسلام و منطقه غرب آسیا را برای همه علاقهمندان فراهم نماید.
کتاب حاضر ضمن بررسی دلایل، ابعاد و اهداف اتحاد سعودیـصهیونیستی، به تاثیرات این اتحاد بر ترتیبات منطقهای به خصوص در قبال ایران می پردازد.
تحولات سیاسی و نظامی گسترده در غرب آسیا به ایجاد تغییرات بنیادین از جمله در الگوهای دوستی و دشمنی در میان کشورهای مختلف منطقه منجر شده است. چنانکه در گذر این تحولات، بسیاری از اتحادهای پیشین فروپاشیده و ائتلافهای جدید شکل گرفتهاند. در این میان، مقامات عربستان سعودی که همواره در ظاهر وجود رژیم صهیونیستی را انکار کرده و خود را حامی آرمان فلسطین معرفی میکردند، در چرخشی راهبردی به برقراری رابطه آشکار با رژیم صهیونیستی و حتی اتحاد با آن پرداختهاند. اگرچه در شکلگیری اتحاد سعودیـ صهیونیستی، دلایل و اهداف گوناگونی دخیل است، اما بدون شک، مقابله با ضریب نفوذ و عمق استراتژیک ایران در منطقه، هدف غایی آن به شمار میرود.