معرفی کتاب
کتاب وهابیت سیاسی یکی از کتابهای نشر اندیشهسازان نور است که به مسئلهی وهابیت و حوادث و اتفاقات با محوریت این موضوع میپردازد. این کتاب برای پژوهشگرانی است که در زمینه علوم سیاسی و مسائل بینالملل فعالیت میکنند. بعضی از کتابهای این مجموعه به خوانندگان کمک میکند با شناخت تاریخ پرشکوه اسلام و بررسی آن با شرایط زمانهی امروز بتوانند بینشی روشنتر از اوضاع زمانه داشته باشند. درباره کتاب وهابیت سیاسی موسسه مطالعات راهبردی اندیشهسازان نور از سال ۱۳۹۶ تا امروز، فعالیت خود را در زمینههای مختلف آغاز کرده است. تحلیل تحولات منطقه و جهان، آیندهپژوهی و تدوین و اجرای پژوهش های راهبردی و کلان از مهمترین حوزههای فعالیت این موسسه تا کنون بوده است. حاصل این فعالیت، تولید بیش از ۱۰۰۰ مقاله و کتاب پژوهشی است. کتاب وهابیت سیاسی یکی از آثار تخصصی این مجموعه است که به خواننده کمک میکند درک عمیقتری از مسائل سیاسی بینالملل داشته باشد. خواندن کتاب وهابیت سیاسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم این کتاب را به علاقهمندان و پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
سخن ناشر
ظاهرگرايي و قشريمآبي در اسلام و ساير اديان و مذاهب سابقهاي طولاني دارد. بر اين مبنا شناخت جريان ظاهرگرايي از جمله وهابيت بدون شناخت جريان ظاهرگرايي و قشريگري در تاريخ اسلام و آثار و پيامدهاي آن در انحطاط تمدن اسلامي غيرممکن است. در مورد وهابيت که تحت لواي دفاع از قرآن و سنت و در پوشش مذاهب اهل سنت با ادعاي اصلاح ديني و بازگشت به سنت سلف صالح به حيات خود ادامه ميدهد، تاکنون کتابهايي متعدد توسط عالمان ديني اعم از شيعه و سني نگاشته شده است. با اين حال، جاي آن دارد تا نوشتههاي بيشتري در نقد مباني نظري و کلامي وهابيت نوشته شود.
کتاب وهابيت سياسي، پژوهشي جامع و ارزشمند در نقد تاريخي وهابيت به شمار ميآيد. اين اثر به سير تحول و تطور فرقه وهابيت ميپردازد و با نقد عالمانه و منصفانه مباني نظري و عقيدتي آن، چگونگي گسترش وهابيت را در شبه جزيره عربستان و آثار و پيامدهاي آن را بر جهان اسلام مورد بررسي قرار ميدهد. همچنين در آن نقش سياستهاي استعماري و حمايت مالي خاندان آل سعود در گسترش وهابيت و نقش وهابيون در ايجاد تفرقه و جنگهاي مذهبي با مستندات تاريخي بازگو ميشود.
مؤسسه مطالعات انديشهسازان نور با تدوين و نشر اين اثر گامي در جهت شناسايي ابعاد سياسي جريان وهابيت برداشته است؛ به طوري که پژوهشگران تاريخ اديان و اسلام از مطالعه و مراجعه به آن بينياز نخواهند بود.