بازيگران گفتمان اسلام‌هراسي در غرب

نويسندگان: هادي آجيلي، روح الله (اشکان) قاسمي و فرهاد دانش‌نيا

مؤسسه مطالعات اندیشه‌سازان نور 

۲۳۱ ص

نوبت چاپ: دوم ـ  ۱۳۹۷

موضوع: اسلام‌ستيزي – کشورهاي غربي – گفتمان – مطالعات ميان فرهنگي – اسلام و غرب

 

قیمت: ۱۷۰/۰۰۰ ریال

 

معرفی کتاب

کتاب بازیگران گفتمان اسلام‌هراسی در غرب نوشته هادی آجیلی و دیگران یکی از کتاب‌های نشر اندیشه‌‌سازان نور است که به مسئله‌ی اسلام‌هراسی در غرب و حوادث و اتفاقات با محوریت این موضوع می‌پردازد. این کتاب برای پژوهشگرانی است که در زمینه علوم سیاسی و مسائل بین‌الملل فعالیت می‌کنند. بعضی از کتاب‌های این مجموعه به خوانندگان کمک می‌کند با شناخت تاریخ پرشکوه اسلام و بررسی آن با شرایط زمانه‌ی امروز بتوانند بینشی روشن‌تر از اوضاع زمانه داشته باشند. درباره کتاب بازیگران گفتمان اسلام‌هراسی در غرب موسسه مطالعات راهبردی اندیشه‌سازان نور از سال ۱۳۹۶ تا امروز، فعالیت خود را در زمینه‌های مختلف آغاز کرده است. تحلیل تحولات منطقه و جهان، آینده‌پژوهی و تدوین و اجرای پژوهش های راهبردی و کلان از مهم‌ترین حوزه های فعالیت این موسسه تا کنون بوده است. حاصل این فعالیت، تولید بیش از ۱۰۰۰ مقاله و کتاب پژوهشی است. کتاب‌ بازیگران گفتمان اسلام‌هراسی در غرب یکی از آثار تخصصی این مجموعه است که به خواننده کمک می‌کند درک عمیق‌تری از مسائل سیاسی بین‌المل داشته باشد. خواندن کتاب بازیگران گفتمان اسلام‌هراسی در غرب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم این کتاب را به علاقه‌مندان و پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بین‌الملل پیشنهاد می‌کنیم.

پیشگفتار

يکي از روندهاي کنوني نظام بين‌الملل، رويارويي اسلام و غرب و دامن‌زدن به اين جريان در محافل آکادميک و نظريه‌پردازي غرب است. گرچه روند ياد‌شده ريشه در تاريخ دارد، در سده معاصر و به ويژه در دو دهه اخير سيري صعودي به خود گرفته است. تحولات مختلف در جوامع اسلامي از يک سو و در جغرافياي غرب از سوي ديگر، به بسط تقابل غرب و اسلام کمک کرده است.

انقلاب اسلامي ايران با بازتاب منطقه‌اي و جهاني، فروپاشي بلوک شرق به مثابه دگرِ بزرگ غرب، رشد گروه‌هاي اسلامي در پاکستان، افغانستان، عراق، سوريه، يمن، مصر، سودان و ديگر کشورهاي اسلامي، اقتدار حزب‌الله لبنان و حماس در برابر رژيم صهيونيستي، گسترش جمعيت مهاجران مسلمان در اروپا و امريکا و از همه‌ مهم‌تر حملات ۱۱سپتامبر ۲۰۰۱، نگراني از اسلام و مسلمانان را در جامعه غرب فراگير کرده است.

در اين فضا گروه‌ها و سازمان‌هاي مختلف کوشيدند با بزرگ‌نمايي و هدايت جريان اسلام‌هراسي در مسيري خاص، به اهداف خود برسند. احزاب راست افراطي در اروپا و راست مسيحي در امريکا، نشريه‌ها و ديگر رسانه‌ها، گروه‌هاي اجتماعي‌، سياستمدران، کارشناسان و تحليلگران و نيز سازمان‌هاي پوپوليستي، از برجسته‌ترين حلقه‌هاي اسلام‌ستيز هستند که موجب سرعت‌بخشيدن به جريان اسلام‌هراسي شدند. اما مؤسسه‌ها و اتاق‌هاي فکر در اروپا و امريکا با نظم‌بخشيدن به فعاليت‌هاي اين حلقه‌ها، نقش مهمي در تکوين و ترويج اسلام‌هراسي ايفا مي‌کنند. اين اتاق‌ها با دعوت و عضوگيري از روزنامه‌نگاران و کارشناسان و سياستمداران، چاپ مقاله و کتاب، برگزاري سمينارها و نشست‌ها و صرف هزينه‌هاي گزاف مي‌کوشند تا نگاه سوگيرانه خود به اسلام و مسلمانان را در ميان جامعه گسترش بدهند و اسلام‌هراسي را به فصل مشترک گفتمان غرب تبديل کنند.