تشيع در افغانستان

 

 

 

تألیف: مؤسسه مطالعات انديشه‌سازان نور

مؤسسه مطالعات اندیشه‌سازان نور 

۴۶۷ ص

نوبت چاپ: اول ـ  ۱۳۹۴

موضوع: شيعيان – افغانستان – تاريخ – اوضاع اجتماعي

قیمت: ۳۴۰/۰۰۰ ریال

 

معرفی کتاب

کتاب تشیع در افغانستان نوشته مؤسسه مطالعات اندیشه‌سازان نور یکی از کتاب‌های این نشر است که به مساله‌ی شیعه در منطقه افغانستان می‌پردازد. این کتاب برای پژوهشگرانی است که در زمینه علوم سیاسی و مسائل بین‌الملل فعالیت می‌کنند. بعضی از کتاب‌های این مجموعه به خوانندگان کمک می‌کند با شناخت تاریخ پرشکوه اسلام و بررسی آن با شرایط زمانه‌ی امروز بتوانند بینشی روشن تر از اوضاع زمانه داشته باشند. درباره کتاب تشیع در افغانستان موسسه مطالعات راهبردی اندیشه‌سازان نور از سال ۱۳۹۶ تا امروز، فعالیت خود را در زمینه‌های مختلف آغاز کرده است. تحلیل تحولات منطقه و جهان، آینده‌پژوهی و تدوین و اجرای پژوهش های راهبردی و کلان از مهم‌ترین حوزه های فعالیت این موسسه تا کنون بوده است. حاصل این فعالیت، تولید بیش از ۱۰۰۰ مقاله و کتاب پژوهشی است. کتاب تشیع در افغانستان یکی از آثار تخصصی این مجموعه است که به خواننده کمک می‌کند درک عمیق‌تری از مسايل سیاسی بین‌الملل داشته باشد. خواندن کتاب تشیع در افغانستان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم این کتاب را به علاقه‌مندان و پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بین‌الملل پیشنهاد می‌کنیم.

سخن ناشر

کتاب حاضر درصدد پاسخگويي به اين سؤال اصلي است كه «نقش و جايگاه فرهنگي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و امنيتي شيعيان در افغانستان چگونه است؟». به منظور پاسخگويي بهتر به اين سؤال بايد به سؤال‌هاي ديگري پاسخ داد كه به چند مورد اشاره مي‌شود:

  1. فرق، نحله‌ها و نهادهاي تشيع در افغانستان کدام‌اند؟
  2. وضعيت فرهنگي ـ اجتماعي شيعيان افغان چگونه است؟
  3. شرايط و موقعيت اقتصادي شيعيان افغانستان چگونه است؟
  4. سهم و نقش سياسي و امنيتي شيعيان در ساختار سياسي افغانستان در چه حد است؟
  5. توانمندي‎ها، فرصت‏ها و چالش‎هاي شيعيان افغان چيست؟

از مهم‌ترين اهداف کتاب حاضر مي‌توان به روشن‌سازي جغرافياي انساني، ترکيب جمعيتي، سهم و نقش سياسي، فرهنگي و اقتصادي جامعه شيعي، شناسايي چالش‏ها و فرصت‏هاي شيعيان و ابهام‌زدايي از برخي سوءفهم‌ها و سوءبرداشت‌ها در مورد ترکيب جمعيتي و تعداد جمعيت شيعيان افغانستان اشاره كرد. در اين راستا لازم است تعريف درست و دقيقي از برخي مفاهيم به‌كاررفته در کتاب صورت گيرد كه يكي از اين مفاهيم، اصطلاح «شيعه» است.