جنگ عليه انقلاب
۱۰۰ روز جنگ سعودي عليه انقلاب يمن، اهداف، پيامدها
تألیف: سعدالله زارعي، جواد مددي و مسلم نيكخواه
مؤسسه مطالعات اندیشهسازان نور
۱۴۱ ص
نوبت چاپ: اول ـ ۱۳۹۴
موضوع: يمن (جمهوري) – سياست و حکومت – قرن ۲۱ م. – روابط خارجي – عربستان سعودي
قیمت: ۸۰/۰۰۰ ریال
معرفی کتاب
کتاب جنگ علیه انقلاب نوشته سعدالله زارعی و جواد مددی و مسلم نیکخواه یکی از کتابهای نشر اندیشهسازان نور است که به مسالهی صد روز جنگ سعودی علیه انقلاب یمن؛ اهداف، پیامدهای آن میپردازد. این کتاب برای پژوهشگرانی است که در زمینه علوم سیاسی و مسائل بینالملل فعالیت میکنند. بعضی از کتابهای این مجموعه به خوانندگان کمک میکند با شناخت تاریخ پرشکوه اسلام و بررسی آن با شرایط زمانهی امروز بتوانند بینشی روشن تر از اوضاع زمانه داشته باشند. درباره کتاب جنگ علیه انقلاب موسسه مطالعات راهبردی اندیشهسازان نور از سال ۱۳۹۶ تا امروز، فعالیت خود را در زمینههای مختلف آغاز کرده است. تحلیل تحولات منطقه و جهان، آیندهپژوهی و تدوین و اجرای پژوهش های راهبردی و کلان از مهمترین حوزه های فعالیت این موسسه تا کنون بوده است. حاصل این فعالیت، تولید بیش از ۱۰۰۰ مقاله و کتاب پژوهشی است. کتاب جنگ علیه انقلاب یکی از آثار تخصصی این مجموعه است که به خواننده کمک میکند درک عمیقتری از مسايل سیاسی بینالملل داشته باشد. خواندن کتاب جنگ علیه انقلاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم این کتاب را به علاقهمندان و پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
مقدمه
جريان زيديه بيش از يازده قرن در جامعه يمن ريشه دارد و با تشكيل حكومت در اين ۱۱ قرن و تأسيس نظام سياسي اماميه (به جز مقاطعي كوتاه در اين دوران) در اين كشور تا سال ۱۹۶۲ ميلادي حكمراني كرد كه با انقلاب افسران ناسيوناليست مورد حمايت جمال عبدالناصر سرنگون و حكومت جمهوري در اين كشور شكل گرفت.
پيروزي انقلاب اسلامي در ايران فرصت طلايي براي احياي زيديه بود. به فاصله كوتاهي پس از انقلاب شرايط لازم براي باز توليد زيديه فراهم شد و گروهي از علماي زيديه كه دو چهره شاخص آن علامه مجدالدين المويدي و علامه بدرالدين الحوثي بودند وارد ميدان شدند. علامه بدرالدين به دليل جنگهاي داخلي يمن در سال ۱۳۷۳ به مدت هفت ماه به ايران سفر كرد و در قم اقامت گزيد و با افكار و انديشههاي انقلابي و شيعه اثني عشري آشنايي پيدا كرد و انگيزه لازم براي احياي مجدد زيديه در او شكل گرفت. بعد از بازگشت به يمن فعاليت فرهنگي خود را جهت بازخيزي زيديه گسترش داد.
فرزندان علامه بدرالدين الحوثي از جمله حسين الحوثي يك گروه منسجم را در مساجد پايهگذاري كردند كه به جمعيت شباب المؤمن موسوم شد و اولين گامها را براي اصلاح فكري و بازخيري زيديه برداشتند. آنها در ادامه به فعاليت سياسي روي آوردند و حزب الحق را پايهگذاري كردند. با گسترش نفوذ اين جمعيت علي عبدالله صالح رئيسجمهور سابق يمن احساس خطر كرد و به منظور سركوب، شش جنگ را بر آنها تحميل كرد كه حسين الحوثي در اولين جنگ به شهادت رسيد. با شروع جنگها جمعيت شباب المؤمن تبديل به گروه انصارالله به رهبري عبدالملك الحوثي برادر حسين الحوثي شد. انصارالله كه در تحولات انقلاب ۲۰۱۱ يمن نقش عمدهاي داشت، با دخالت عربستان و طرح مبادره خليجي، انقلاب مصادره و منصور هادي رئيسجمهور گرديد و انصارالله به حاشيه رانده شد.
دو سال بعد با اجراي طرح جرعه، انقلاب يمن وارد مرحله تازهاي شد و انصارالله جهت تحقق خواستههاي مردم يمن وارد صنعا شد و منصور هادي ابتدا استعفا داد و سپس به عدن و در نهايت به رياض فرار كرد و عربستان به بهانه بازگشت منصور هادي جنگ عليه يمن را شروع کرد.
در اين مدت پژوهشگران مؤسسه مطالعات انديشهسازان نور، مقالات و پژوهشهاي زيادي را در خصوص تحولات يمن و جنگ عربستان عليه اين كشور به رشته تحرير در آوردند. با توجه به انبوه مقالات و پژوهشها، اين مؤسسه در صدد برآمد بخشي از مقالات و پژوهشها را که در بازه زماني يک صد روز اول جنگ نوشته شدهاند، به صورت كتاب منتشر نمايد.
بنابراين کتاب حاضر شامل چندين مقاله است که ضمن بررسي آراء و افکار زيديه و انصارالله در يمن، به بررسي يکصد روز اول جنگ عربستان عليه يمن نيز پرداخته و با تحولات روز اين کشور پيش رفته است.